Борисов качи уникални СНИМКИ и направи голямо обещание |

Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – магистрала „Хемус”, и го изпълнявам. Това заяви в Албена премиерът Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване на най-голямата многофункционална конферентна зала в региона.
 
„Перуника“ се намира в курортния комплекс, който през 2019-та отбелязва 50-годишен юбилей, предаде „Фокус“. Сред официалните гости бяха вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, кметът на Варна Иван Портних, областният управител на Добрич Красимир Кирилов, президентът на КНСБ Пламен Димитров и др.


 
„АМ „Хемус“ е наш ангажимент, който трябва да изпълним на всяка цена“, написа във Фейсбук Борисов. „До 2021 г. вече ще се строи по цялото трасе, а част от отсечките ще са готови. Това го обещавам, защото в момента го правим. Това казах днес на откриването на най-новата мултифункционална конферентна зала в Албена „Перуника хол“.

Очаквам от НСОРБ, Министерството на туризма и местните власти план как държавата може да подпомогне туризма със субсидиране на чартърни полети. Трябва обаче да има възможности за печалба. Няма смисъл данъкоплатците да дават и пак да сме на загуба.


 
Премиерът посочи, че пари са осигурени и магистралата трябва да бъде направена със същото качество като магистралите „Струма“ и „Марица“, защото това е изключително важно за цяла Северна България. 


 
Другият важен аспект е стимулирането на туризма, в частност развитието на чартърните полети. Както е в Гърция, Хърватия и Турция туристическият бранш, заедно с местните власти трябва да разработят схема. В този контекст правителството очаква Сдружението на общините в Република България, заедно с общините да заявят необходимите средства. Държавата е готова да ги подпомогне с 10, до 20 млн. лв. 
 
Прерязването на лентата беляза началото на тържеството. Залата е наречена на перуниката, цвете, което се среща и очарова туристите, посетили резерват „Балтата“ край курортния комплекс.

Приветствие към присъстващите поднесе и председателят на борда на директорите на „Албена“ АД Радосвет Радев. Неговото послание към официалните лица бе заявеното очакване държавата да покаже какво означава за нея туризма и неговото развитие, както това се случва в страни, като Турция, Германия, в Скандинавието.
 
След тържеството Бойко Борисов си направи десетки снимки с гости на откриването, туристи, а също и с охраната.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"