Разследването за мутренската атака в “Бесо“ в задънена улица |

12 дни след погрома в столичния бар „Бесо“, който беше най-обсъжданата обществена тема в продължение на седмица, разследването е в задънена улица, пише TrafficNews.

От шестимата участници в мелето, в ареста са само Цвятко Цветков и Сергей Димитров, които сами се предадоха в полицията. Те могат да излязат на свобода още във вторник, когато Софийският градски съд трябва да реши дали да промени с по-лека мярката за неотклонение, наложена им от първата инстанция.

Димитров и Цветков засега упорито отказват да съдействат за установяването на останалите мъже, трошили заведението, макар срещу тях да са повдигнати обвинения.

От другите двама разпознати участници в екшъна Петър Паунов и Веско Стоянов, чиито портрети бяха разпространени от СДВР още на 14 август, все още няма никакви следи. Срещу обявените за издирване двама мъже бяха повдигнати задочно обвинения, но все още никой не е подавал информация за тях.

Още не е установена самоличността на последните двама от наказателната бригада, въпреки че охранителните камери на „Бесо“ са заснели бруталните сцени. 

С нищо не помогнаха на разследването и разпитите на хората от персонала на „Бесо“, които не успяха да си спомнят нищо от въпросната вечер, нито пък разпознаха някого от нападателите.

Дори сервитьорът, обслужвал масата на развилнялата се компания, обясни, че не е видял добре нито един от въпросните клиенти.

Бившият кикбоксьор Красен Кръстев, който беше задържан часове след инцидента като поръчител на нападението в елитното столично заведение заради конфликта му със собственика Емануил Лазаров беше разпитан  и освободен.

Вече излезе наяве общият строителен бизнес на двамата, който довел до конфликта между тях заради неуредени сметки.

 Според неофициалната версия, Лазаров, известен с прякора Емо Негъра, дължал много пари на бившия шеф на федерацията по кикбокс Кръстев. Тойзапочнал да се крие и да не си вдига телефона.

Това била причината и за наказателната акция, при която групата от 6 момчета казала на персонала, че шефът им „знае на кого да се обади, защото иначе погроми ще има всеки ден“. 

Самият Лазаров обаче изобщо не подаде сигнал в полицията след погрома в „Бесо“, но разпространи запис от трошенето на маси и столове и разпарянето на тапицерии с нож в социалните мрежи. Шефът на СДВР Георги Хаджиев обясни, че намесата на полицията е станала след като са видяли кадрите, въпреки че никой не ги е уведомил за случилото се. 

Впоследствие Лазаров отново е отказал да обясни пред полицията какви проблеми има с Кръстев, не е пожелал и да дава показания срещу съдружника си. 

Погромът в „Бесо“ се случи на 12 август около 18 часа, когато заведението било пълно с клиенти. Тогава изпотрошени бяха маси и дивани. В деня след това от полицията направиха изявление, в което увериха, че извършителите ще бъдат хванати до няколко дни, което обаче така и не се случи. По информация на изданието издирваните участници в мелето са се укривали и друг път и отново не са били намирани.

Самото заведение пък работи отново на пълни обороти, след като пострадалите мебели бяха сменени. Според хора от персонала шумно огласения екшън дори засилил интереса към „Бесо“, който вече минаваше за бар със залязваща слава. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"