Симеон Сакскобургготски: Здравко Димитров знае кое е най-доброто за Пловдив и ще го направи |

Негово Величество Симеон Сакскобургготски даде интервю пред „Марица“. Ето какво каза той:

– С какво Ви впечатли Пловдив, град, който обичате, а сега и Европейска столица на културата?
– Не живея тук и нямам впечатления как точно се променя Пловдив. Но винаги се радвам да се разходя из града. Ако ми остане време, непременно ще разгледам забележителностите на Пловдив.

 

– Пловдив е скъпо място за семейството Ви – тук в катедралата „Свети Лудвиг“ е погребана Вашата баба, княгиня Мария Луиза. Често гостувате на Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай и на Здравко Димитров. Сега г-н Димитров е кандидат за кмет. Като какъв човек го познавате и какво според Вас може да даде той на Пловдив?

– Много рядко давам оценки. Това е мой принцип. Смятам, че така е правилно и коректно. Познавам г-н Здравко Димитров открай време, имам много добри впечатления. Познавам във всяко отношение работата на г-н областния управител и я цена високо.   

– Как виждате задачите на бъдещата градска управа, за да може вторият град на България да разгърне по-бързо истинския си потенциал във всички направления?

– Мисля, че г-н Здравко Димитров знае какво трябва да се направи. Може да се обърнете към него. 

– „Една цел-България“ е заглавие на Ваша книга. Харесва ли Ви България 30 години след промените?

– Точно преди ден ме попитаха за това от една чужда телевизия. Не трябва да се връщаме назад, да гледаме негативно. Трябва да направим оценка откъде тръгнахме, накъде стигнахме и накъде вървим. Трябва да гледаме напред.  Повече от оптимист съм за България, аз съм реалист.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"