Мая Манолова в ролята на Лъжеца вика „Дръжте лъжеца“ |

В разгара на политическата кампания за кметските избори количеството на въпросите към кметовете прогресивно се увеличава.

Естествено, много е трудно да се отговори на всички въпроси, когато някои от кандидатите нямат нито опит да управляват община, още по-малко имат фактическата информация за реалните проблеми, които ще трябва и да се решават.

Поради това сме свидетели на все по-високопарни политически изявления и празни обещания като: „ще решим проблема с транспорта“ – но как не се обяснява; „ще решим проблема с трафика“ – но как не е ясно, „ще се борим за по-чист въздух в София, за повече зелени площи, за по-достъпни детски градини“ – но как ще се постигне, не става ясно.

Всичко това са половин лъжи, защото обещанията нито са подкрепени от конкретни програми, смислени аргументи и логични предложения, нито пък повечето от кандидат-кметовете имат реалните умения и опит да постигнат решения на проблемите.

Ако ви се наложи да направите ремонт на банята си, фаянсаджия и водопроводчик ли ще извикате или певец от народната опера? Горе долу пред такъв избор са изправени софиянци на тези избори, с тази разлика, че трябва да избират само от певци от народната опера.

Някои от кандидатите за кметове се самозабравиха в еуфорията си да превръщат празните обещания в лъжи. Да видим няколко примера.

Първи пример: Оказа се, че официалните й доходи са по-малко от нейните разходи. Тоест, има подадена невярна декларация или има укриване на доходи, което си е чиста лъжа към гражданите и избирателите.

Отново ще се намери някой да каже, че това е печатна грешка. Е, честит ви кандидат-кмет, който прави „печатни“ грешки с личното си имущество. Какви ли „грешки“ би направила, ако й връчим ключа за кметството, за да управлява неговия милярден обществен бюджет? Не е трудно да се досетим кой ще се облагодетелства от тези „грешки“, ако досега „грешките“ са винаги в нейна полза.

Нещо повече, оказва че информация публикувана въз основа на нотариален акт то Мая Мая Манолова се е облажила с апартамент на цени под данъчна оценка и на нива от 560 евро на квадратен метър, както всички останали политици коментирани в неотдавнашният скандал с апартаментите.

Ще осигури ли Мая Манолова цделки за гражданите на същите цени? Да започваме да зе записваме? Или, едно е когато става въпрос за лични облаги на Мая, а друго е когато е за гражданите.  Явно за гражданите може и с лъжи и с празни обещания. Ясно е, че Мая е от същият олигархо-политически клан, който само се бори за власт за да придобие лични облаги.

Втори пример: Мая Манолова обещава на гражданите на Лозенец да спре високото строителство, за да бъдат техните квартали „Да превърнем София е град, в който кварталите изглеждат като центъра, а центъра не се презастроява и не се издигат небостъргачи“. Но пропуска да спомене, че небостъргач никне и ударно се строи на площад „Македония“, с което тя лично е запозната.

Не, не пропуска, а просто лъже гражданите, при това – гледайки ги в очите. Да, наясно сме, че целта  оправдава средствата – всичко това са инструментите на бясната предизборна надпревара. Но въпросът не трябва да се подменя – а той е „колко още ще ни лъже Мая Манолова, ако й позволим да седне на кметския стол? Царят е гол, но кога най сетне ще й го кажем право в очите?

Трети пример: Мая Манолова заявява по национална медия, че Бойко Борисов е лъжец и че всъщност изобщо не й е помагал. Но да се върнем обратно и погледнем множеството случаи, в които премиерът открито помага на каузите й: заплатите на медицинските сестри, исканията на децата с увреждания, желанието й да издигне Пеевски за шеф на ДАНС и още много подобни примери, които показват, че май лъжеца вика „дръжте лъжеца“!

Дали не е време да отворим една обществена книга на лъжите, в която да проследим във времето лъжите на някои политици, за да връчим и Оскара на лъжата на някой от тях?

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"