Зловещи подробности за смъртта на варненеца Явор, пребит и изнасилен от приятел |

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест в Апелативния съд срещу постановеното минимално наказание от 15 години лишаване от свобода за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, която вчера произнесе състав на Варненския окръжен съд спрямо подсъдимия Венцислав А.

Брутално убийство потресе Варна! Подивелият Венцислав ликвидира съквартиранта си Явор

Престъплението по член 116, ал. 1, т. 6 от НК се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. С присъдата съдебният състав призна за невиновен 37-годишния подсъдим за извършени действия на полово удовлетворение с лице от същия пол – убития 35-годишен Явор С.

Представителят на прокуратурата поиска в обвинителната си реч доживотен затвор за Венцислав А., като се позова на наличието по делото на множество утежняващи отговорността обстоятелства. Единственото смекчаващо обстоятелство, заяви прокурорът, е съдебната реабилитация на подсъдимия.

Протестът, освен срещу несправедливия размер на наложеното наказание, е и заради оправдателната част в присъдата и по-точно за сексуалното посегателство спрямо жертвата.

Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че жестокият побой над Явор, нанесен от Венцислав в дома му, е извършен на 13 февруари 2018 г. Жертвата заживяла в дома на подсъдимия в края на декември.

Дотогава Явор водел скитнически живот, след като изгубил дома си заради необслужван кредит. Двамата мъже се познавали отдавна, тъй като били съседи.

Повод за скандала в апартамента на Венцислав станало скарването с приятелката му заради присъствието на Явор. Заради раздялата с нея и след нейното оплакване от Явор Венцислав му нанесъл жесток побой. Удрял го с ритници, юмруци и дървена тояга по цялото тяло.

След като го привел в безпомощно състояние, подсъдимият извършил и сексуалното насилие, като употребил сила. След това захвърлил бездомника на тревната площ пред блока.

На 14 февруари преди обяд случаен минувач разпознал в лежащия мъж на тревата Явор. Сигнализирал на спешния телефон 112. Докато пристигналият екип на спешна помощ преглеждал пребития Явор, Венцислав дошъл и обяснил, че предната вечер той не се е прибрал в дома му.

На път за болницата 35-годишният мъж починал. Експертиза на вещите лица установила, че всички ребра на Явор са натрошени, а част от тях са се забили в белите дробове, поради което в тях е нахлула кръв и мъжът е издъхнал от двустранен пневмоторакс и кръвоизливна анемия.

Венцислав убил с голи ръце шизофреника Явор – пробил му белия дроб

Съдебното следствие е било проведено по член 371, т. 1 – отказ от страна на подсъдимия да бъдат разпитани определени свидетели и вещи лица, но без да се признават фактите и обстоятелствата в обвинителния акт на Окръжната прокуратура.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"